De Voedietist  ondersteunt bij depressieve gevoelens
Depressie of depressieve gevoelens komen helaas steeds vaker voor. We verwachten te veel van onszelf, hebben onverwerkte trauma’s uit het verleden of nemen te veel hooi op onze vork, waardoor we in een depressie kunnen belanden of depressieve gevoelens kunnen otnwikkelen. Er zijn veel mogelijkheden om een depressie of deze negatieve gevoelens te behandelen, waaronder therapie en medicatie. Ook voeding kan een belangrijke rol spelen bij depressie. 
 
Ongezonde voeding zorgt voor minder goede opname van voedingsstoffen in de darmen, doordat de slechte darmbacteriën gevoed worden door deze voedingsstoffen. Hierdoor ontstaat er een disbalans in de darmen die ervoor zorgen dat er onvoldoende serotonine aangemaakt kan worden. Serotonine is een stofje dat zorgt voor een goed dag- en nachtritme, de eetlust maar ook de stemming. Bij een gebrek aan deze stof worden we vaak onrustig en voelen we ons gespannen. Ook bestaat de kans op eetbuien. Uiteindelijk kan dit allemaal leiden tot een vicieuze cirkel. 
Vaak geldt dat mensen die lijden aan een depressie ongezondere eetpatronen hebben dan mensen zonder depressie. Mensen met depressie of depressieve gevoelens hebben daarnaast last van emotioneel en extern eten. Emotioneel eten is meestal het gevolg van negatieve emoties. Extern eten gaat over het eten naar aanleiding van signalen uit de omgeving, bijvoorbeeld het ruiken of zien van iets lekkers. 
 
Het verbeteren van eetgewoonten kan dus ook een belangrijke rol spelen bij het verminderen van depressie of depressieve gevoelens. Als voedingsdeskundigen kunnen wij u coachen naar gedragsverandering en een passend en gezond voedingspatroon.  
 
Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken?  
Dat kan via: 
 
088 - 3438478 (= 088 – dietist)  
dietist@voedietist.nl  
www.voedietist.nl