Burn-Out 
Doordat ik zelf 2x maal een burn-out heb gehad ben ik daarin wel ervaringsdeskundige. Burn-out wat komt het je vertellen en hoe ga je ermee om? Wat leer je ervan? Het lichaam dwingt je als het ware om stil te staan. Emotionele uitputting door stress op je werk of persoonlijke situaties zetten je stil. Je vergt veel van jezelf en je hebt teveel verantwoordelijkheidsgevoel . Vaak zijn we het contact met ons lichaam verloren, terwijl het zoveel wijsheid bezit. We gaan grenzeloos door, opgezweept door vele verwachtingen van onszelf en de ander. Social media heeft daar ook een drijvende kracht in. Alles moet perfect en alles moet je mee maken. Rust momenten zijn ver te zoeken, we verzaken om naar ons lichaam te luisteren. Waar heb jij NU behoefte aan?  
 
Door het OUT gaan van het lichaam zijn er verschillende klachten o.a. 
 
Slapeloosheid | Blijven piekeren | Verkramptheid in het lichaam door de chronische stress | Depressie |Misselijkheid door overprikkeling van Nervus Vagus (grootste lichaamszenuw) | Hoge hartslag | Concentratie problemen | Oververmoeidheid | Weinig weerstand |Prikkelgevoelig (geluid, bewegende beelden) 
 
Je lichaam staat door uitputting en stress constant in de overlevingsstand. Een stand die voorkomt als je in een levensbedreigende situatie bent. Je lichaam gaat dan ingenieus over in een vecht/vlucht/freeze toestand. Prachtig, maar niet voor lange tijd. Hierdoor brandt je als het ware op. Het lichaam zendt niet meer de juiste signalen naar elkaar en geeft niet meer de juiste hoeveelheid stoffen af die nodig zijn om te ontspannen.  
 
Burn-out als een kans zien is lastig maar zo heb ik het wel ervaren. In deze fase van bezinning en zelfreflectie wordt je uitgenodigd tot zelfonderzoek. Het vraagt om een fundamentele verandering in je leven, niet op te lossen met medicijnen. Ben je nog op de goede weg naar geluk | vreugde | blijheid. Wanneer heb jij voor het laatst voluit gelachen? Geef jij op tijd je grenzen aan? Ben je wellicht een perfectionist? Wil jij alles onder controle houden? Welke behoefte heb jij? Welke keuzes ga je maken? Hoeveel ballen houdt jij allemaal in de lucht? Een burn-out vraagt van je om op al je levensgebieden onderzoek te doen aangezien ons hoofd en lichaam één zijn (holistisch)en datgene wat uit balans is weer IN balans te brengen. 
 
Door voor jezelf te kiezen ( en dat is heel gezond) kan je genezen en verder gaan op jouw nieuwe weg. Als je wilt loop ik een eindje met je mee, je hoeft het niet alleen te doen.  
 
Wees vooral lief voor jezelf!  
 
 Tarief: 
 Intake gesprek is gratis en ik heb geen wachtlijst.  
Individueel gesprek: €70.- per 1,5 uur 
Wil je meer informatie, voel je dan vrij om met mij contact op te nemen. 
M: 06-17399925 
E: info@pure-essentia.nl 
W: www.pure-essentia.nl 
Facebook: Pure Essentia coaching 
 
Hartelijke groet, 
 Lenie