Osteopathie bij burn-out
Osteopathie is een manuele vorm van geneeskunde die zicht richt op de gehele mens. Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van uw klacht. Gezondheidsklachten ontstaan meestal door verlies aan beweging ergens in het lichaam. Deze blokkade(s) kunnen door middel van manuele technieken worden opgeheven om de beweging en functie te herstellen. 
 
Osteopathisch gezien is iedere klacht waarvoor iemand behandeld wordt een optelsom van factoren die de weerstand van iemand te boven gaat. Het lichaam kan een lange tijd compenseren ten aanzien van verschillende factoren die de weerstand ondermijnen maar op een bepaald moment wordt de kritische grens bereikt. Hierna ontstaan klachten, dit werkt ook zo bij een burn-out. De stress-as is hierbij betrokken en het omvat alle vormen van stress: geestelijke, lichamelijke en emotionele stress. 
 
Bij een burn-out kom je niet uit de fase van alertheid, je raakt opgebrand omdat je niet meer kunt regenereren. De balans tussen opbouw en afbraak is verstoort en je maakt onvoldoende nieuwe energie aan. 
 
Osteopathie is een ideale behandelmethode voor het herstellen van het evenwicht in het lichaam. 
De burn-out wordt benadert vanuit het lichamelijke stuk, maar er wordt ook aandacht geschonken aan de psychische aspecten en het ontstaan daarvan. 
 
Fysiek zal de osteopaat uw lichaam uit de alertheidsfase halen en voor evenwicht zorgen zodat er weer opbouw kan plaatsvinden en u kunt gaan herstellen. Dit kan op verschillende manieren en zal per persoon verschillen. Vaak is een combinatie van technieken nodig om het lichaam de kans te geven zich weer op te laden en zelf weer te kunnen schakelen van alertheidsfase naar rustfase. 
  
Voor tarieven en inhoudelijke informatie:  
www.osteopathiefriedlander.nl 
amy@osteopathiefriedlander.nl 
06-29592096