Groepstraining: Grip op je eetgedrag.
Uit onderzoek blijkt dat na enkele maanden ‘intelligente lockdown’ bij bijna de helft van alle volwassen Nederlanders het gewicht is toegenomen. De corona kilo’s. Hoor jij ook bij deze helft? 

Sinds de wereld door corona op zijn kop staat, hebben psychiaters in ons land en daarbuiten is de indruk dat ook het emotie-eten toe is genomen. De isolatie van de lockdown, het verlangen om ‘iets’ onder controle te hebben, het wegvallen van een referentiekader, het wegvallen van zekerheden….. maken dat je mogelijk meer last krijgt van emotie-eten. De stress, verveling en angst die we momenteel moeten doorstaan heeft een grote invloed op het getal op onze weegschaal. Hoe dat komt? Stress, de beperking van sociale contacten, verveling, onzekerheid en psychische druk, financiële problemen, enz. hebben allemaal invloed op je leef en eetpatroon. 
 
Door het thuiswerken hebben we bovendien minder structuur, minder sociale controle en mogelijk een ander dagritme. De verleiding om langs de koelkast en de voorraadkamer te lopen is dan groter. En door de stress, het gebrek aan sociaal gezelschap, de verveling en de gelegenheid is het moeilijker om hieraan niet toe te geven om ongezonde producten te eten. Je geeft ook makkelijker toe aan ongezond eetgedrag omdat je het verdiend hebt: je werk schiet goed op, de kinderen hebben nog geen ruzie gemaakt…, dus je hebt een beloning verdiend! Is dit herkenbaar voor jou? 
Wij hebben nog geen grip op corona maar je kunt wel grip krijgen op je eetgedrag en/of je corona kilo’s. 

Herken je dit? 
• je eet als je moe, boos, onzeker, onrustig of blij voelt 
• het lukt je maar niet om je ideale gewicht te bereiken en te behouden 
• je kunt niet stoppen met eten als je eenmaal begonnen bent aan een stukje chocola, een koekje of chips 
• je blijft maar diëten en jojoën 
• je hebt een haat-liefde verhouding met eten 
Schrijf je dan snel in voor de groepstraining en krijg in 7 stappen weer grip op je eetgedrag. Tijdens deze groepstraining wordt ingegaan op de onderliggende oorzaak van je eetgedrag/emotie-eten. Onze manier van denken heeft grote invloed op ons leven. We staan stil bij de gedachtepatronen die jou ervan weerhouden om gezond te leven en hoe je hier verandering in kunt brengen. Hierdoor kom je weer in contact met wie je werkelijk bent.  

Ben je bereid bent om dingen anders te gaan doen? 
Onder andere door middel van oefeningen uit het boek “Uit de ban van emotie-eten” wordt aandacht besteed aan: 
• eten uit onzekerheid/onrust 
• eten uit gewoonten 
• inzicht in soorten honger 
• jouw valkuilen herkennen en vermijden 
• de rol die eten in je leven speelt 
• anders leren denken 
• waar honger je diep van binnen naar 
• luisteren naar je lichaam 
• eigenwaarde en zelfvertrouwen. 

 Anja Reinders werkt met bewezen werkzame methoden, afkomstig uit de Cognitieve Gedragstherapie, Acceptatie- en Commitmenttherapie en Mindfulness. 
De technieken zijn gebaseerd op de meest recente psychologische kennis en praktijkervaring. 
 
Alvorens de groepstraining start mag je gerust gebruik maken van een gratis kennismakinggesprek om te kijken wat deze groepsbegeleiding voor jou kan betekenen. 
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anja via: 
info@praktijk-lavita.nl 
www.praktijk-lavita.nl 
Telefoonnummer: 06-45692454  
 
De groepstraining van 8 bijeenkomsten zal plaatsvinden in de prachtige zaal van Centrum Ont-Moet, Ravelstraat 28 in Bergen op Zoom. 

 Investering: 375 euro inclusief boek “Uit de van van emotie-eten” 
Start: 14 Januari 2021, donderdagochtend van 09.30 uur tot 11.30 uur.
 
Anja Reinders staat geregistreerd bij het BGN. Dit houdt in dat (groeps)training door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) wordt vergoedt.