Ongewilde Kinderloosheid
Mijn missie als psychosociaal therapeut is om mensen die ongewild kinderloos zijn te begeleiden bij het verwerken van hun verdriet en gemis en in beeld te krijgen bij de samenleving. Het (h)erkennen van hun pijn, en hoe ze de rouw kunnen nemen. Door al deze lagen tegen het licht te houden en te doorleven kan geboorte gegeven worden aan een nieuw leven. Door alle kennis en wetenschap die ik opgedaan heb tijdens het schrijven van mijn scriptie over dit onderwerp en de kinderloosheid van mezelf samen te bundelen, wil ik vertalen wat hier voor nodig is. Daarom geef ik hierover ook lezingen.  
 
De oorsprong van de kinderwens….Wat maakt deze wens nu zo krachtig, een roep die niet te negeren valt? 
 
Als deze niet vervuld kan worden ontstaat er een heftig verdriet die vaak wordt onderdrukt. Deze onderdrukte pijn heeft ook invloed op het psychische, sociale en fysieke aspect in het leven. Het is een van de grootste trauma’s die iemand in zijn leven kan oplopen vertelde mijn huisarts tegen mij.  
 
De fysieke pijn tijdens vele onderzoeken in het ziekenhuis en telkens heen en weer geslingerd worden tussen hoop en wanhoop, gevolgd door teleurstelling zorgt voor een opeenstapeling van verlieservaringen, angst en onzekerheid. Dit geeft veel stress. Als dat lang aanhoudt wordt het een chronische stress. Het lichaam is als een blauwdruk van de geest. De zielenpijn is voelbaar, merkbaar en zichtbaar in ons lichaam. De impact van deze stress op ons lichaam is groot en leidt tot vele klachten.  
 
Door de pijn te (h)erkennen en in je leven te leren integreren kan je je leven een andere betekenis geven. Hierbij zou ik jou graag begeleiden.  
 
Tarief: 
Intake gesprek is gratis en ik heb geen wachtlijst.  
Individueel gesprek: €70.- per 1,5 uur 
Wil je meer informatie, voel je dan vrij om met mij contact op te nemen. 
M: 06-17399925 
E: info@pure-essentia.nl 
W: www.pure-essentia.nl 
Facebook: Pure Essentia coaching 
 
Hartelijke groet, 
Lenie