Psychosociaal Therapie bij Onzekerheid en Faalangst
Onzekerheid en faalangst, het kan je leven aardig negatief beïnvloeden. Vaak komt het voort uit onze kindertijd of sterke gevoelens en gedachten van het niet genoeg zijn, het niet goed kunnen doen of de angst om afgewezen te worden. Je kan daardoor jezelf terug gaan trekken, waardoor je geen nieuwe spannende dingen gaat ondernemen, of je doelen kan bereiken. Vermijdingsgedrag noemen we dit. Het kan je helemaal lamleggen. Het is zo jammer want dit gedrag ontneemt je de drive om de dingen te doen die je echt wilt. Waar jou hart sneller van gaat kloppen. Met bepaalde gedachten en smoezen stel je jezelf gerust waarom je dingen niet aangaat. Als je toch nieuwe dingen aangaat kan je het door stress niet helemaal goed gaan. Dat bevestigd dan weer het beeld wat je vanzelf hebt. Je komt in een vicieuze cirkel en creëert een laag zelfbeeld met twijfel en onzekerheid als leidraad.  
 
Het ontwikkelen van perfectionisme is de ander kant van vermijdingsgedrag. Je gaat dan vanuit je irreële verwachtingen van je zelf alles perfect doen. Alles maar dan ook alles moet tiptop zijn. Als je alles maar perfect doet komt de waardering vanzelf denk je en hoop je. Dit perfectionisme kan je ook naar de ander spiegelen. Teleurstelling naar jezelf toe en de ander ligt op de loer, want niets is goed genoeg.  
 
Dit geeft enorm veel stress en als het lang duurt wordt dit chronische stress. Extreem piekergedrag, en burn-out kunnen het gevolg zijn.  
 
Iedereen heeft weleens last van faalangst. Daarom zijn we mens. Er is geen goed of fout maar er zijn lessen te leren. Wil je aan de slag met je onzekerheid en faalangst, om in alle vrijheid de dingen te doen waar jij blij van wordt, vanuit je eigen kracht? Wil je weten waar de oorsprong ligt van dit gedrag? Neem dan contact met mij op. Ik maak gebruik van verschillende interventies. Voor meer informatie neem dan eens een kijkje op mijn website www.pure-essentie.nl  
 
Onze grootste overwinning is niet dat we nooit falen, maar dat we telkens als we struikelen weer opstaan. 
Confucius 
 
Succes is het vermogen om keer op keer te falen zonder daarbij je enthousiasme te verliezen. 
Winston Churchill 

Tarief:  
Intake gesprek €30.- 
Individueel gesprek: €90,- per 1,5 uur 
Wil je meer informatie voel je dan vrij om met mij contact op te nemen. 
M: 06-17399925 
E: info@pure-essentia.nl 
W: www.pure-essentia.nl 
Facebook: Pure Essentia Coaching 
Geaccrediteerd zorgverzekeraar AGB code zorgverlener: 90107526 | AGB code praktijk: 90066670