Masterclass 1 op 1 Opstellingen 
Voor wie is deze tweedaagse masterclass? 
Voor begeleiders van mensen en organisaties, zoals coaches, counselors, therapeuten, mediators, maatschappelijk werkenden,managers, organisatie adviseurs etc. 
 
Deelnemers hebben ervaring met het professioneel begeleiden van mensen. 
 
De tweedaagse is een goede introductie om qua inzicht en beleven meer thuis te raken in de systemische manier van kijken en werken, én om aspecten van opstellingen toe te kunnen gaan passen in individuele begeleiding. 
 
Wat leer je? 
Je leert hoe je 1 op 1 systemisch werkt met cliënten, eventueel binnen een bredere setting, dus als onderdeel van de begeleiding en coaching. Bij systemisch coachen wordt gewerkt met vloerankers, stoelen, poppetjes, of andere voorwerpen die inzicht (kunnen) geven in het systeem. Zowel bij een persoonlijke, als een zakelijke vraag. 
 
Methodieken die o.a. aan bod komen: 
Tafelopstelling 
Opstellen met a4’tjes (en woorden) 
Mentale verdekte opstelling met de wondervraag 
Opstelling met een zin (methodiek Franz Ruppert) 
Je verfijnt je in het begeleiden van een-op-een opstellingen. Er wordt gewerkt met eigen ingebrachte casuïstiek en er worden verschillende vormen en materialen ingezet waarmee je een eigen werkwijze kunt creëren. 
 
Naast theoretische kaders en gezamenlijke oefeningen, zal er in klein verband steeds opgesteld worden met behulp van o.a. voetankers & symbolen, imaginatie en tafelopstellingen n.a.v. eigen vragen, gevolgd door gezamenlijke uitwisseling over de diverse aspecten van opstellen én de houding van de begeleiding. 
 
Mijn ervaringen 
Ik heb een jarenlange ervaring met begeleiding en coaching van mensen. Systemisch werken is volledig geïntegreerd in mijn dagelijkse praktijk. 
 
Daarnaast blijf ik opleidingen volgen en veldwerk verrichten naar een verfijning en verruiming van de toepassing van systemisch werk en het werken met opstellingen. Ik ben gespecialiseerd in het werken met diep trauma en in 1-op-1 sessies met opstellingen. 
 
Mijn opleidingen heb ik o.a. gevolgd bij: Loes Koot, Franz Ruppert, Ingrid Dykstra, Leanne Steeghs. 
 
Aanmelden 
Tweedaagse masterclass systemisch individueel werken 
 
Investering: 300,- inclusief lunch 
Data: 15 dec & 12 jan (09.30 tot 16.30) 
           18 mrt & 15 april (09.30 tot 16.30)
Opgeven: Opgeven: https://logosensophia.nl/contact/
Locatie: Centrum Ont-Moet in Bergen op Zoom