Haptotherapie om te leren luisteren naar je lichaam
Je lichaam vertelt je wat je wat goed voor je is
 – als je tenminste luistert - .  
Maar hoe kunnen we luisteren,
als we voortdurend ons verstand achterna lopen. 

 
Als je je gevoel serieus neemt, maak je andere keuzes. Je lichaam liegt nooit, is een uitgangspunt van haptotherapie. Je lijf signaleert hoe je er in het leven voor staat. Het zijn vaak kleine signalen waar we aan voorbijgaan. Een opkomende hoofdpijn, een hartklopping als iemand zich 
scherp uitlaat, een bedrukt gevoel als we bij iemand op bezoek gaan of ons werk naderen, een rilling als we ergens aan terugdenken. Of het zijn sterke lichaamssignalen waar we al zo aan gewend zijn dat ze ons nauwelijks meer opvallen: slapeloosheid, lage rugpijn, stress, gejaagdheid. Maar ook slaan we niet altijd acht op stemmingen als rusteloosheid, somberheid of onzekerheid. Als je ze voelt en erbij stil staat, zijn deze signalen - net als blijheid, geluk of uitgerust zijn na een goede nacht - wegwijzers die je leven richting geven.  
 
Het uitgangspunt van de haptotherapie is dat al ons gedrag en handelen wordt gestuurd door ons gevoel. Boos word je als iemand je onrecht aandoet. Verdriet is nodig om een verlies te verwerken. Mensen die op een ongezonde manier met hun gevoel omgaan door er niet naar te luisteren of het niet te uiten, kunnen (lichamelijke) klachten ontwikkelen. Andersom geldt, dat je door naar je lichaam te luisteren kunt ontdekken wat je dwars zit, waar je verstart of over je grenzen gaat. Je ontdekt hoe jij met jezelf omgaat in relatie tot de ander en wat daarin anders kan doen. Je gaan weer voelen wat je beweegt en komt jezelf onder ogen. 
 
Contact: 06 416 816 75 
Lees meer op: www.haptotherapie-dk.nl 
 

Contact: 06 416 816 75 
Lees meer op: www.haptotherapie-dk.nl