EMDR bij Traumaverwerking
Na het beleven van een traumatische ervaring of een gebeurtenis die heel veel impact heeft gehad, kan je telkens weer deze ervaring herbeleven als die getriggerd wordt in je dagelijkse leven. Dat kan door een geluid , een geur, iets zien of voelen, je beleefd het opnieuw met alle emoties die erbij horen. Het kan intense angst, afschuw, of een gevoel van machteloos-hulpeloosheid oproepen. Het kan samen gaan met psychisch en lichamelijk lijden. Alle gebeurtenissen worden opgeslagen in ons lang termijn geheugen. Door dit gegeven draag je ervaringen je leven lang mee.  
 
EMDR ( Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie die de intense emoties die aan de nare gebeurtenis zijn gekoppeld minder heftig te maken, oftewel uit te blussen. Door EMDR kan het verwerkingsproces op gang komen. Simpel gezegd gebeurt er dit: de EMDR verplaatst de herinnering vanuit het Lang termijn geheugen naar het Kort termijn geheugen, blust de heftige emotie uit en plaatst het weer terug in het Lang termijn geheugen. De hersenen verwerken tijdens dit proces de nare gebeurtenis, de herinnering blijft wel maar het maakt je niet heel erg angstig of verdrietig meer. De triggers in je dagelijkse leven zal je merken dat die minder heftig bij je binnen komen.  
 
Het gevolg is dat je weer meer de regie over je eigen leven krijgt in plaats van dat de gebeurtenis jou stuurt. Jij bent weer aan het stuur. Ontspanning en meer gevoel van levensgeluk maken dat je weer in je eigen kracht komt te staan.  
 
EMDR helpt bij:  
 
Trauma | Fobieën en angsten | Ingrijpende thema’s in je leven | Angst voor toekomstige gebeurtenissen |Stress |Psychosomatische klachten | Belemmerende en disfunctionele (kern) overtuigingen of opvattingen 


Wil je meer informatie, voel je dan vrij om met mij contact op te nemen
M: 06-17399925 
E: info@pure-essentia.nl 
W: www.pure-essentia.nl 
Facebook: Pure Essentia coaching